Към количка

КАК БЪРЗО ДА ГОРИМ НАТРУПАНИТЕ МАЗНИНИ

Най-добрият начин да влезем във форма за летните месеци е да започнем още от зимата.
Нали знаете, че колкото време сте трупали килцата, двойно повече време ще ви трябва да ги свалите. Затова - запасете се с търпение и .... инат!

Първо малко научни факти за работата на тялото:
    1.     С гладуване не се свалят килограми и не изгарят мазнините. 
    2.    Гладуването забавя метаболизма на тялото. 
    3.    Бавният метаболизъм забавя процеса на изгаряне на мазнини. 
    4.    Честото хранене на малки порции засилва метаболизма и помага за изгарянето на мазнините.
    5.    Качването на килограми е резултат от поглъщане на много въглехидрати, а не на много мазнини. Неизползваните въглехидрати се трансформират в мастни депа.
    6.    Има храни, които ускоряват  метаболизма. Не забравяйте да ги включите в диетата си.
    7.    Освен диета е необходима и увеличена двигателна активност. Повишената активност води до ускоряване на пулса и на количеството вдишан кислород, а кислородът е основен фактор при горенето.
    8.    Прекомерното физическо натоварване също е непрепоръчително, защото тогава изгорените мазнини се трансформират в мускулна маса. 

Всичко трябва да е с мярка! И яденето, и движението!

Списък с храни, които подпомагат бързото изгаряне на мазнини:

Леща 
Лещата  се счита за една от най-здравословните храни в света. Редовната й консумация повишава снабдяването на тялото с желязо, а липсата на желязо забавя метаболизма. Освен това, лещата влияе положително на функциите на далака. Предлагаме ви да опитате и кълнове от леща - много лесни за отглеждане и много богати на фитонутриенти - вижте тук.

Яжте  сьомга
Сьомгата ще реши проблемите с натрупаните мастни депа в зоната на талията. Това е така, защото съдържа много омега-3 мастни киселини, а те помагат за изгарянето на мазнините именно в зоната около кръста. Освен това омега-3 мастните киселини стимулират хормоните на щитовидната жлеза да повишат скоростта на метаболизма.
Качествени хранителни добавки с омега-з, омега-6 и омега-9 мастни киселини ще намерите тук.

Използвайте  семена от чиа  за бързо изгаряне на мазнини
Тези малки семена са пълни с протеини, фибри и омега-3 мастни киселини. Те помагат за изгаряне на мазнини и ускоряване на метаболизма. Освен това потискат апетита. Биосемена от чия ще намерите тук

Може да опитате и суперкомбинацията от семена от чия, лен и коноп - вижте тук

Яденето на домати топи мазнините
Доматите са пълни с витамин С и ликопен. Тази комбинация ги  прави мощен антиоксидант. Доматите стимулират производството на аминокиселината, наречена карнитин. Това помага на тялото да изгаря мазнините чрез увеличаване скоростта на метаболизма на тялото. Когато нямате на разположение екологично чисти домати, можете да ползвате добавки с карнитин.

Авокадо
Често срещано е грешното твърдение, че от яденето на този плод ще напълнеете. Точно обратното е - авокадото е богато на мастни киселини, а е факт, че тези омега-9 мастни киселини ускоряват превръщането на мазнините в енергия. Здравословната омега-9 мастна киселина в този плод се съдържа и в ядките от макадамия и в зехтина.

Броколи 
Този зеленчук е отлично средство за изгаряне на мазнини. Броколите са чудесен източник на фитонутриента, наречен сулфорафан - съединение, което стимулира производството на ензим, разграждащ мазнините в тялото. Броколите е възможно да образуват газове при хора с проблеми с храносмилането. Пиенето на комбиниран чай за подуване и газове може да ви помогне в този случай - вижте тук.

Използвайте чили и люти чушки 
Капсацин (капсикум) е съединението, което придава лютив вкус  на чилито и лютия пипер. Яденето на люти чушки загрява тялото, а повишаването на температурата подсилва изгарянето на  мазнините. Неслучайно добрите антицелулитни кремове имат в състава си капсацин. Ако обаче имате проблемен стомах - внимавайте с лютото, което може да ви причини допълнително раздразнение на стомаха и червата. Комбинирани чайове за подобряване на стомашната и чревната микрофлора ще намерите тук.

Използвайте зехтин и масло от бял трън
Зехтинът е пълен с незаменими мастни киселини. Една от мастните киселини е олеиновата киселина. Тя се трансформира в тънките черва в съединение, наречено олеоилетаноламид, което облекчава глада и потиска апетита. Зехтинът съдържа и омега-9 мастна киселина, която също засилва изгарянето на мазнините.  Зехтинът ще ви накара да ядете по-малко и ще ви помогне да изгаряте мазнини.

Маслото от бял трън  е много силен антиоксидант, силимаринът - основният биокомпонент на растението, помага за детоксикацията на организма и по-добрата работа на черния дроб, има леко слабително действие, забавя процесите на стареене и поддържа гъвкавостта на ставите - а те ви трябват, за да поддържате физическата си активност. Можете да го използвате за овкусяване на салати, като по този начин ще стимулирате обмяната на веществата.

Яжте ленено семе
Лененото  семе помага за изгарянето на мазнините и свалянето на  излишните килограми. Можете да го включите в шейкове, смутита, плодови или зеленчукови салати и т.н. Това ще ви държи сити и далеч от яденето на храни, от които се пълнее. Лененото семе помага за изчистването на холестеролните плаки от кръвоносните съдове, с което намалява риска от сърдечно-съдови заболявания. Освен всичко друго лененото семе играе ролята и на мек пургатив. 
Лененото семе трябва да се смила непосредствено преди употреба, неговата обвивка е твърда и ако не е смляно, все едно не сте го яли - изхвърля се както е погълнато.  Съхранявайте го в хладилник или на хладно място.

Тук ще намерите продукти от лен - ленено брашно, ленено масло, ленено семе

Кокосови орехи, кокосово масло, кокосово мляко, кокосово брашно, кокосова захар
Кокосовият орех съдържа средноверижни мастни киселини, които водят до повишаване на термогенезата и активиране на кафявата мастна тъкан. Научни изследвания доказаха, че активирането на кафявата мастна тъкан е мощен терапевтичен път за облекчаване на хиперлипидемията, намаляване нивата на триглицеридите и холестерола и риска от развитието на атеросклероза  
Кокосовият плод също може да ви накара да се чувствате сити за дълго време, а ако сте сити, ще ядете по-малки порции. 
Можете да ползвате кокосово масло - има такова, което е без мирис, вместо краве масло или свинска мас при приготвяне на сладкиши, соленки, питки и пр. Препоръчваме ви утвърдени производители - тук.

Капсулите с кокосово масло са добра подкрепа за засилване на метаболизма. Качестевни продукти с кокосово масло ще намерите тук. Линк към страничка с кокосови продукти 

С дъх на канела
Канелата съвсем не е просто ароматна подправка. Канелата помага за по-бързото придвижване на глюкозата в клетките. Когато това се случи, инсулинът също ще изгаря мазнините по-бързо. Консумирайте най-малко1/4 чаена лъжичка канела всеки ден. Това е достатъчно, за да може тялото да се възползва от нейните способности за изгаряне на мазнини.
От тук може да си поръчате висококачествена канела   и комбинирани продукти с канела като Златното мляко.

Лимон
Този плод е мощен антиоксидант. Лимонът помага за детоксикация на черния дроб и алкализиране на тялото.
За да бъде ефективна работата на тялото, черният дроб - тази преработвателна фабрика,  трябва да бъде в отлична форма.
Лимонът помага за по-лесното смилане на храната , ускорява метаболизма и бързо изгаря мазнините.
Чаша топла вода с лимон сутрин още преди кафето действа отлично за прочистване на червата и повишаване на метаболитните процеси.

Зелен чай за бързо изгаряне на мазнини
Катехинът в зеления чай има много ползи за здравето и една от тях е стимулацията на метаболизма. Безопасно е да пиете зелен чай четири пъти на ден. Така че вместо да вземете кенче сода, вземете зелен чай като най-добрия избор за бързо изгаряне на мазнини и сваляне на излишни килограми. Има много други предимства на зеления чай освен изгарянето на мазнини.  Тук ви предлагаме зелен чай в натурален вид, както и в комбинации.

Моят опит със зелен чай - приготвям си чаша силна запарка от зелен чай, добавям сока на един изцеден лимон и разреждам с 3-4 чаши вода. Така приготвената напитка слагам край себе си и я пия през целия ден. Зеленият чай ви дава енергията от разграждането на мазнините и ви държи бодри през целия ден - като в същото време не ви разтреперва както кафето и  не пречи на нощния сън. Има диуретично действие и е добре наблизо да имате тоалетна :))

Пийте вода 
Пийте  10 до 12 чаши ВОДА (не течности, а чиста вода) всеки ден, за да отслабнете - правилото е: чаша вода на всеки час. Започвайте деня с чаша вода още преди кафето. Много хора имат проблем с пиенето на вода - организмът им като че ли не се нуждае от нея. Когато започнете да пиете повечко вода, в първите дни ще ви е трудно - сложете си аларма на телефона, за да ви напомня да посягате към чашата вода, ще ходите по-често до тоалетната, но това се променя само за 3-4 дни. След това тялото само започва да си иска дозата.  Много често когато усещаме глад, се оказва, че просто сме жадни. Затова винаги, когато посегнете към хладилника - първо изпийте чаша вода. Пиенето на топла вода - особено с прясно изцеден лимон, половин час преди хранене,  дава усещане за ситост,  помага за изчистването на червата и подсилва изгарянето на мазнините. Подсладените и газирани напитки НЕ СА ВОДА! 

Опитайте детокс диета в рамките на една седмица
Детокс диетата включва само плодове и зеленчуци - плодови и зеленчукови сокове, варени или печени - без мазнини, сол, захар. При детокс диетата става рязко изгаряне на мазнини и изхвърляне на токсини - затова е много важно да пиете вода - много вода!  Първият ден може да се почувствате гладни и уморени, но тялото ви ще свикне още на втория - третия ден. 
Добре е да включите към детокс-плана кафе и листа от цикория, магданоз, глухарче, троскот - като добавка към салатите или смутитата, тъй като тези растения съдържат биоактивното съединение инулин - което пък контролира производството на хормона на глада - грелин.


Добавете билкови чайове с детоксикиращ ефект, стимулиращи обмяната на веществата. Ще откриете някои особено успешни комбинации тук.

Не стъпвайте на кантара поне 10 дни. Дрехите ще ви бъдат достатъчна мярка за прогреса в процеса на отслабване.

И винаги помнете - без движение и най-добрата диета не работи!
Не е необходимо да се потите с часове във фитнеса - упражнения може да правите, докато си пиете кафето, докато гладите или миете чинии, докато гледате телевизия.